Fakta rubriker
  Sök på Gravid.se
 
 
 
  Botemedel mot värk och feber

Texten nedan publiceras i samarbete med Alvedon / Astra Zeneca.

.

För att få fram mesta möjliga fakta och hålla den aktuell har Gravid.se i detta avsnitt samarbetat med Alvedon / AstraZeneca, som marknadsför ett av de ledande preparaten mot feber och huvudvärk.


Huvudvärk
Huvudvärk är den vanligaste formen av smärta. Den är oftast helt ofarlig och går över av sig själv. Det finns olika typer av huvudvärk. Tillfällig huvudvärk kan man få i samband med feber och förkylning. Andra orsaker kan vara trötthet, bullrig miljö eller starka dofter. Migrän beror på att blodkärl i huvudet förändrar sin storlek. Spänningshuvudvärk orsakas av spända muskler i nacke och huvud. Det är den vanligaste orsaken till återkommande huvudvärk.


Feber
Feber är ett vanligt symtom. Orsaken är oftast infektionssjukdomar men även andra inflammatoriska tillstånd kan ge feber och förkylning. I Sverige är den dominerande orsaken virussjukdomar och förkylning. Det finns inget som säger att febernedsättande behandling påverkar infektionssjukdomarnas naturliga förlopp, vare sig positivt eller negativt.

 

Eftersom febernedsättande läkemedel också är smärtstillande får man vid virusinfektioner effekt även på andra symtom som t ex huvudvärk, halsont och muskelvärk. Då både febern går ned och smärtan lindras mår man så mycket bättre. Paracetamol (Alvedon) rekommenderas oftast i första hand. Mår du riktigt dåligt skall du naturligtvis kontakta din läkare. Har du feber är det viktigt att du har svalt i rummet, är lätt klädd och att du dricker mycket vätska. För behandling av barn med feber klicka här.

Alvedon för Gravida
De allra flesta som är gravida är mycket försiktiga med läkemedel. Det är inte ovanligt att man drabbas av feber eller värk även under sin graviditet. Med Alvedon finns det inga kända risker vid användning under graviditeten. Alvedon påverkar heller inte möjligheten att bli gravid.

”Alvedon är snällt för din mage och den som ligger däri.” Tillfällig användning av Alvedon under graviditeten ökar inte dina risker för missfall eller fostermissbildning. Alvedon passerar över i bröstmjölken men i så liten mängd att det inte påverkar barnet. Därför kan du behandla tillfällig värk och feber med Alvedon även när du ammar. Läs gärna utförligare hos Alvedon / AstraZeneca.

Paracetamol
Paracetamol är basbehandlingen vid smärttillstånd i Sverige och Alvedon är av dessa den smärtlindrande tablett som används mest. Anledningen till att den är så populär är att den både har en god effekt och att den är skonsam. Alvedon kan du t ex använda vid huvudvärk, tandvärk, feber, menstruationssmärtor och muskelsmärtor. Alvedon är även ett tryggt alternativ för dig som har astma eller för dig som är gravid eller försöker bli gravid.

Andra typer av smärtstillande läkemedel som innehåller ex ibuprofen eller acetylsalicylsyra är försedda med betydligt större risker ex. retning av magslemhinnan, ökad risk för blödning, trötthet och huvudvärk.

Alvedon finns i en mängd olika beredningsformer för att du ska kunna hitta en beredningsform som passar just dig. En del föredrar tabletter, andra föredrar brustabletter och för dig som har svårt att svälja tabletter finns en tablett som smälter på tungan och smakar svartvinbär.

För mer information om hur du kan lindra dina problem med egenvård, läs mer om egenvård hos AstraZeneca.

Alvedon säljs i många olika typer och förpackningar på Apoteket. 
  Tips ur shoppen!
 

DVD som Lennart Nilsson och Bo G Erikson gjort. Den fantastiska berättelsen om en människas tillblivelse. I underbara bilder får du följa fostrets utveckling fram till födelsen, framväxten av fötter och tår, händer och naglar, ögon och öron. Vi säljer givetvis även boken Ett barn blir till i vår shop.

Köp den i gravidshopen.

 
"Kärlekens Mirakel"
  Graviditetstest

Hur vet man om man är gravid? Läs mer om hur graviditetstest fungerar.

 

  Bilbarnstol

Det är mycket att tänka på när man ska köpa babyskydd och bilbarnstol. Gravid.se har tagit fram information i samarbete med Akta Graco, som är en av de ledande bilbarnstolstillverkarna i Sverige och Europa. Vad bör man tänka på? Var köper man dessa? Risker etc? Läs mer om Bilbarnstolar

 

  Mammas mat & hälsa

Vad ska mamma äta? Hur ska man motionera om man är gravid? Vad kan man göra åt halsbränna, underlivssvamp, värk, järnbrist, förkylning eller hemorrojder?

Det finns massor av hälsofrågor kring graviditeten. Läs mer om ämnet under Mammas mat och hälsa.

 

  Sex under graviditeten

Hela graviditeten handlar om förändring. Även sexualiteten förändras. Ibland till det bättre, ibland till det sämre. Generellt tycks det vara så att det sexuella intresset avtar allt eftersom graviditeten fortskrider. Är det farligt för fostret? Läs mer om sex under graviditeten.

 

  Motion under graviditeten

motion under graviditet kan verka både lugnande och vitaliserande för både kropp och själ. Experter är också ense om att barnet blir både friskare och gladare. Genom att motionera regelbundet håller du kroppen i trim för den fysiska utmaning som graviditeten innebär.

Läs mer om motion och gravid

 

Problem med att hitta?
Klicka här för sitemap och innehållsförteckning.

 

 
 
 
 
  Annonser!
 
 
 
© Gravid AB.