Fakta rubriker
  Sök på Gravid.se
 
 
 
  Halsbränna - Sura Uppstötningar

Halsbränna - Sura Uppstötningar

Det finns flera snabbverkande receptfria läkemedel som behandlar halsbränna och sura uppstötningar på apoteket. De neutraliserar saltsyran i magen och matstrupen inom loppet av några minuter.

Vad är halsbränna?
Halsbränna är resultatet av att syra från magsäcken kommer upp i matstrupen och halsen, vilket ger en brännande känsla. Smärtan eller obehaget kan vara i flera timmar och blir ofta värre av att man äter. Eftersom halsbränna kan förvärras av att man ligger ner får många problem med att sova. Halsbränna kan även aktiveras och förstärkas av en stressig livsstil. Direkt efter att man har ätit slappnar ringmuskeln i matstrupen av vilket gör att magsyran lättare tar sig upp. Besvären är som mest uttalade 60-90 min efter avslutad måltid.

Halsbränna under graviditet
Det är vanligt att gravida kvinnor drabbas av halsbränna. Att sura uppstötningar och halsbränna är så vanligt under en graviditet beror på flera saker. Dels ökar trycket på magsäcken när barnet växer och tar mer plats, dels förändras hormonbalansen. Under graviditeten stiger halterna av hormonet progesteron och man vet att progesteronet påverkar ringmuskeln i matstrupen så den får svårare att sluta tätt.
Syra från magsäcken pressas upp i matstrupen


Hur undviker jag halsbränna under graviditeten?

  • Klä dig löst och ledigt. Undvik åtsittande kläder.
  • Ät hellre många små måltider än några stora.
  • Undvik fet eller kryddstark mat.
  • Försök stressa ner, framför allt innan du ska äta.
  • Ge din kropp tid att smälta maten.
  • Undvik att böja dig ner eller ligga raklång direkt efter en måltid.
  • Drick te eller kaffe utan koffein och undvik kolsyrad dryck.


Inom loppet av några minuter neutraliserar läkemedeln magsyran

För aktuella priser och läkemedel se Fass.se

 

  
  Tips ur shoppen!
 

DVD som Lennart Nilsson och Bo G Erikson gjort. Den fantastiska berättelsen om en människas tillblivelse. I underbara bilder får du följa fostrets utveckling fram till födelsen, framväxten av fötter och tår, händer och naglar, ögon och öron. Vi säljer givetvis även boken Ett barn blir till i vår shop.

Köp den i gravidshopen.

 
"Kärlekens Mirakel"
  Graviditetstest

Hur vet man om man är gravid? Läs mer om hur graviditetstest fungerar.

 

  Bilbarnstol

Det är mycket att tänka på när man ska köpa babyskydd och bilbarnstol. Gravid.se har tagit fram information i samarbete med Akta Graco, som är en av de ledande bilbarnstolstillverkarna i Sverige och Europa. Gaviscon halsbränna graviditet. Vad bör man tänka på? Var köper man dessa? Risker etc? Läs mer om Bilbarnstolar

 

  Mammas mat & hälsa

Vad ska mamma äta? Hur ska man motionera om man är gravid? Vad kan man göra åt halsbränna, underlivssvamp, värk, järnbrist, förkylning eller hemorrojder?

Det finns massor av hälsofrågor kring graviditeten. Läs mer om ämnet under Mammas mat och hälsa.

 

  Sex under graviditeten

Hela graviditeten handlar om förändring. Även sexualiteten förändras. Ibland till det bättre, ibland till det sämre. Generellt tycks det vara så att det sexuella intresset avtar allt eftersom graviditeten fortskrider. Är det farligt för fostret? Läs mer om sex under graviditeten.

 

  Motion under graviditeten

motion under graviditet kan verka både lugnande och vitaliserande för både kropp och själ. Experter är också ense om att barnet blir både friskare och gladare. Genom att motionera regelbundet håller du kroppen halsbränna i trim för den fysiska Gaviscon utmaning som graviditeten innebär.

Läs mer om motion och gravid

 

Problem med att hitta?
Klicka här för sitemap och innehållsförteckning.

 

 
 
 
 
  Annonser!
 
 
 
© Gravid AB.