Fakta rubriker
  Sök på Gravid.se
 
 
  Gratis försäkring
erbjuder kvinnor som väntar barn en gratis MammaBarn Försäkring. Läs också om VäntaBarn Försäkringen som ger ett mer omfattande skydd. Båda kan du teckna direkt här.
  Liberoklubben
bjuder på medlems- skap i Liberoklubben. Du får möjlighet att hämta leksak och varuprover helt gratis. Anmäl direkt här.
 
  Livmoder komplikationer under graviditet

Livmodern

Myom
Detta är en godartad tumör i eller utanpå livmoderväggen. De är vanligare hos äldre kvinnor och har normalt sett ingen negativ inverkan på graviditeten. Graviditetshormonerna kan dock få myomet att växa och det händer ibland att det kan vålla problem, exempelvis konkurrera om plats för det växande barnet i livmodern. Det förekommer också att myom sitter så illa till att det är omöjligt att föda genom slidan.

Symtom
* Smärta
* Låg feber
* Ömmande buk

Behandling
Den enda behandling man normalt ger är smärtlindring om inte myomet är ett hinder i sig för graviditet och förlossning. Under veckorna efter förlossningen brukar myomen sjunka ihop – då graviditetshormonerna drastiskt sjunker i kvinnans kropp. Om de fortsätter att ställa till problem kan de opereras bort efter förlossningen. Är ett kejsarsnitt aktuellt avråder man att avlägsna myom i samband med detta. Risken för stora blodförluster anses vara för stor och i värsta fall kan leda till att livmodern måste tas bort för att stoppa eventuella blödningar.

Missa inte att teckna vår Gratis MammaBarn försäkring.

 

 
  Mammas Mat & Hälsa
 

Ett av våra större faktaområden är Mammans Mat & Hälsa. Det området innehåller alltifrån lämplig mat och vad man inte bör äta - men även information om olika åkommor och problem som inte är ovanliga under graviditeten.

Läs mer här.

 
"Kärlekens Mirakel"
  Graviditetstest

Hur vet man om man är gravid? Läs mer om hur graviditetstest fungerar.

 

  Bilbarnstol

Det är mycket att tänka på när man ska köpa babyskydd och bilbarnstol. Gravid.se har tagit fram information i samarbete med Akta Graco, som är en av de ledande bilbarnstolstillverkarna i Sverige och Europa. Vad bör man tänka på? Var köper man dessa? Risker etc? Läs mer om Bilbarnstolar

 

  Kvinnas hälsotillstånd

Kvinnans hälsotillstånd Hur ska man motionera om man är gravid? Vad kan man göra åt halsbränna, underlivssvamp, värk, järnbrist, förkylning eller hemorrojder?

Det finns massor av hälsofrågor kring graviditeten. Läs mer om ämnet under Mammas mat och hälsa.

 

  Sex under graviditeten

Hela graviditeten handlar om förändring. Även sexualiteten förändras. Ibland till det bättre, ibland till det sämre. Generellt tycks det vara så att det sexuella intresset avtar allt eftersom graviditeten fortskrider. Är det farligt för fostret? Läs mer om sex under graviditeten.

 

  Motion under graviditeten

motion under graviditet kan verka både lugnande och vitaliserande för både kropp och själ. Experter är också ense om att barnet blir både friskare och gladare. Genom att motionera regelbundet håller du kroppen i trim för den fysiska utmaning som graviditeten innebär.

Läs mer om motion och gravid

 

Problem med att hitta?
Klicka här för sitemap och innehållsförteckning.

 

 
 
 
 
  Annonser!
 
 
 
Gravid AB. Alla rätter reserverade